2006-01-09

2006-01-09: LetsBuyIt

Jag har noterat att det gamla företaget LetsBuyIt, som vi aldrig trodde att vi skulle få se mer, har dykt upp igen.
     Jag minns de långa och givande mailkonversasionerna jag hade med dem när jag beställde ett par saker från dem runt år 2000. De är ett trevligt tidsfördriv för den som inte har något bättre för sig.
     Här är min historia:
     Jag köpte en CD-kassettradio på letsbuyit i början på 2000. Köpet stängde den 19:e januari och pengar drogs från mitt konto (24:e januari).
     Den 11:e februari skrev jag till deras kundservice och påpekade att både den leveranstid på 10 dagar, som hade utlovats vid köpet, och de 20 dagar, som de senare ändrade sitt generella löfte till, hade gått. De svarade och beklagade det hela och berättade att de hade fått in min vara, men av någon anledning inte skickat ut den ännu.
     Två veckor senare (25:e februari) skrev jag till dem igen. Jag frågade när jag skulle få min CD-kassettradio och vilken kompensation jag kunde vänta mig för leveransförseningen. Jag föreslog att jag skulle få det biokort, som jag blev lovad vid mitt första köp den 1:a november och som inte har kommit än. De svarade och lovade att skicka biokortet. De skrev också att "ibland händer det att våra leverantörer inte håller sina åtaganden när det gäller leveranstider - detta är tyvärr vad som inträffat i Ditt fall".
     Jag tyckte att svaret var lite konstigt med tanke på det första beskedet. Inkluderat i detta deras andra svar fanns också det första, där de sade att de hade fått in varan från leverantören. Jag skrev och påpekade detta dagen efter och undrade vilket av svaren som var lögn och varför de ljuger för sina kunder. I sitt svar sade letsbuyit att min vara hade kommit in till dem, men ännu inte skickats ut. De hävdade att deras logistikcenter var i full gång med att skicka varor till kunderna.

Måndagen den 6:e mars skrev jag igen och försökte vara lite mer hotfull. Jag frågade mig retoriskt om man ska polisanmäla bedrägeriet (då de uppenbarligen farit med osanning i fråga om vad som hänt) eller nöja sig med att fråga konsumentombudsmannen om råd. Jag lovade att driva ärendet vidare om det inte löstes under veckan. På kvällen fick jag ett svar där de lovade att undersöka saken och hoppades att jag hade överseende med att vänta.
     Den 21:a mars fick jag ett erbjudande om en ersättningsvara. Eftersom jag hade valt den aktuella CD-kassettradion lite för dess ovanliga blå färg blev jag lite sur, men accepterade ersättningsvaran samma dag. Jag skrev att jag hoppades på någon sorts kompensation och att biokortet fortfarande inte hade kommit. Jag påpekade också att det nu hade gått 60 dagar.
     Dagen efter skrev de och lovade att skicka mina "biobiljetter" inom kort. Jag fick senare en biobiljett. Det kändes inte som speciellt mycket till kompensation.
     Den 30:e mars skrev jag igen för att meddela att det hade gått tio veckor och att de 10 dagarnas leveranstid snart hade gått ut även för ersättningsvaran trots att de hade hävdat att den fanns i lager och skulle skickas ut omgående. I sitt svar undrade de vem det var som hade lovat att skicka ut den omgående och sade att det skulle underlätta utredningen om jag hade kvar mail-konversationen. Uppenbarligen hoppades man att jag inte skulle ha kvar breven och att på så sätt kunna lägga lite av skulden på mig.
     Jag svarade samma dag att jag självklart hade kvar breven eftersom jag betraktar dem som bevismaterial. Jag skickade den aktuella korrespondensen och erbjöd mig att skicka hela materialet om de var intresserade. Det är ju en diger samling full av motsägande besked och tomma löften. Den 12:e april firade jag 12 veckor utan CD-kassettradio. Jag hade inte hört något sedan jag skickade in breven som de hade efterfrågat, så jag skrev och frågade dem hur de tänkte lösa det hela. Jag frågade dem om de tänkte ge mig min vara eller om jag skulle få pengarna tillbaka och hur mycket ränta jag i så fall skulle få. Jag kommenterade nu också hur smart deras koncept är; att sänka priserna genom att vänta så länge med att leverera att produkterna blir omoderna.
     Den 27:e april skrev jag igen utan att ha hört något från letsbuyit. De hade tydligen stängt av sitt automatiska svar också. Hade det inte varit för deras ständiga reklam i alla medier hade man trott att de tagit alla pengar och lämnat landet. Jag krävde att få veta om jag skulle få min vara eller pengarna tillbaka.
     Den 9:e maj skrev jag igen och berättade vad som hänt och att jag var i kontakt med konsumentvägledningen, men att jag hoppades att det hela skulle gå att reda ut utan att gå vidare på det spåret.

Konsumentvägledningen tyckte att jag skulle försöka via telefon också. Fredagen den 19:e maj ringde jag deras kundservice, men mannen som svarade kunde inte hjälpa mig trots att jag fick vänta ganska länge i flera omgångar medan han slog upp olika saker. Han kunde konstatera att ingenting hade skickats från dem, så felet ligger helt klart hos dem. Han lovade att kolla upp saken och återkomma i början på veckan.
     Onsdagen den 24:e maj tyckte jag att början på veckan var slut och ringde igen. Den här gången var det en kvinna som svarade och hon undrade vem det var jag hade talat med tidigare. Det hade jag såklart ingen aning om, utan jag betraktar det som ytterligare ett försök att lägga lite skuld på mig. Hon frågade också om ett nummer, som skulle ha stått på orderbekräftelsen. Jag hade inte tillgång till den just då och det räckte inte med kvittensen, vilken jag hade. Senare när jag tittade på bekräftelsen kunde jag inte hitta något speciellt nummer som identifierade den. Detta var alltså ytterligare en bluff. Hon bröt också sitt löfte om att återkomma på torsdagen eller fredagen.
     Den 6: juni ringde jag igen och fick för första gången tala med en trevlig människa. Han beklagade och sade att han skulle se om det fanns någon ersättningsvara jag kunde få. Jag förklarade att jag redan hade tackat ja till en sådan, men inte sett till den heller. Han lovade att återkomma redan nästa dag med besked och det tyckte jag var OK.
     Den 3:e juli hade jag fortfarande inte hört ett ljud från letsbuyit. Jag ringde då för fjärde gången och bad dem häva köpet. Det gick bra och de skulle utföra transaktionen på två till tre dagar. Pengarna skulle vara tillbaka på mitt konto inom två veckor. På frågan om vilken kompensation man kunde vänta sig blev svaret att två biobiljetter var allt de kunde erbjuda.
     Den 13 juli fick jag faktiskt tillbaka pengarna. De hade haft dem i ett halvår och på den tiden var ju räntan inte alls så låg som den är idag, så om de bara hade satt in dem på banken hade de säkert kunnat tjäna 15-20 kronor på mina 643 kronor (och detta utan annan motprestation än några lögnaktiga mail). Med tanke på det är det lite konstigt att de gick i konkurs (17 januari 2001). Som sagt hann jag också få en biobiljett innan dess. Kanske var det alla de där biljetterna som drev dem över ruinens brant.
     Konklusion:

letsbuyit

Nyckelord:

Copyright © 2005-2008 Björn Andersson,