2006-02-05

2006-02-05: Religionskrig på gång?

Jag har egentligen redan slösat alldeles för många ord på den här skitsaken med de danska teckningarna, men när jag nu har börjat kan jag väl inte bara sluta mitt i. Speciellt inte när det har lett till att länder har brutit de diplomatiska förbindelserna med varandra och till och med har börjat begå krigshandlingar (i skrivande stund Syrien och Libanon, som har låtit pöbeln bränna ner ett antal ambassader).
     Det man ska komma ihåg är att allt började med att några individer ritade lite på ett papper. Som betalning för det ska företag bojkottas, ambassadörer tas hem, flaggor brännas och, om många får som de vill, människor massmördas. Sinne för proportioner saknas med andra ord helt.
     Bättre reklam än så här kan inte Pia Kjærsgaard och andra extremister, som förespråkar en nuk'em-politik för den muslimska världen, få. Och det är väl egentligen också det fundamentalisterna är ute efter. De har våta drömmar om religionskrig varje natt. Kanske är det till och med så att det är deras skuldkänslor över dessa osanktionerade utlösningar som gör att de känner att de måste kompensera Gud genom att förtrycka så många andra syndare de kan under dagtid.
     I sina egna stinkande diktaturländer har man väl vilka idiotiska regler som helst utan att folk i den civiliserade världen kan göra så mycket åt det, men det är helt oacceptabelt att man försöker tvinga andra att leva efter tramset. Jag vill i alla fall inte bo på en planet där religiösa galningar dikterar villkoren.

Nyckelord:

Copyright © 2005-2008 Björn Andersson,