2006-03-05

2006-03-05: Elijah Wood

I helgen anordnades The Scandinavian Sci-fi, Game & Film Convention på Svenska Mässan i Göteborg. Den mest populäre gästen var Elijah Wood, känd som Frodo i Sagan om ringen-filmerna. Det var också han som tog mest betalt för sin autograf, nämligen 300 kr. Enligt uppgift hann han med 200 autografer i timmer och drog alltså in en timpenning på 60000 kr.
     Nu inställer sig frågan om hur mycket Elijah Wood har på banken. Han har varit skådespelare sedan barnsben och Sagan om ringen var antagligen inte alls dålig för hans ekonomi. En sak som man kan vara säker på är att han måste sitta ganska många timmar innan de där 60000 kronorna börjar påverka hans ekonomi ens lite grann.
     Så varför känner han att han måste flå barnfamiljerna på 300 spänn för att skriva sitt namn? Vad är logiken bakom priset? Vem vinner något på arrangemanget?
     Ja, jag vet inte. För mig verkar det mest generera bad-will. Det enda påtagliga resultatet av prissättningen är att några fans tycker att deras idol är en girig jäkel. Eller finns det någon annan effekt? Jag kan verkligen inte komma på något.
     Någon invänder kanske att det måste ju vara mässan som sätter priset och tar hand om pengarna, men i alla fall enligt mässans hemsida är det så att "priser bestämms av resp. skådespelare".
     Så finns det någon positiv effekt av att Elijah Wood åker hem med lite av de löneslavande svenska fansens pengar? Det är irriterande att inte kunna begripa hur folk tänker. Fast det kanske är så enkelt att idolen är en girig jäkel.

Nyckelord:

Copyright © 2005-2008 Björn Andersson,