2006-05-20

2006-05-20: Eurovisionsschlagerfestivalen

En komisk sak hände tydligen innan själva schlagerfestivalfinalen började. En tekniker kopplade fel och råkade skicka ut lite porr från sin dator till storbildsskärmen och TV-stationer runt om i Europa. Aningen pinsamt, kan man tänka sig.
     Nu frågar sig säkert många om det verkligen hade märkts speciellt stor skillnad om man hade skickat ut porrfilm istället för eurovisionsschlagerfestivalen. Kvinnorna har ju ändå inget på sig, menar de.
     Det tycker jag är att överdriva lite. Lite ben och urringningar och underkläder fick man väl se, men inte så mycket som man hade kunnat vänta sig och kanske till och med mindre än vissa tidigare år. Kanske skulle man kunna kategorisera det hela som erotik, men porr är det inte.
     Om man ska fördjupa sig i detta kan man fundera på hur porr och erotik ska definieras. Enligt min lilla erfarenhet är det så enkelt som att i porr ser man manliga könsorgan, vilket man inte gör i erotik. Så vitt jag kunde se var schlagerfestivalen inte porr.
     Det andra roliga med spektaklet var att Finland vann trots att de ställde upp med ett gäng utomjordingar. Eller var det kanske just därför? Ett par av dem såg i alla fall inte så fräscha ut och skulle kanske behöva lite lepramedicin. Men som utomjording hejar man så klart alltid på sitt eget lag. Antagligen kommer dock nästa års final att äga rum i Finland och inte ute i rymden.
     Om man ska gå in på det som inte var så roligt, så var röstningen ganska tråkig. Den gick ovanligt snabbt och slutresultatet var klart ovanligt snabbt. Ingen hade helt enkelt någon chans mot utomjordingarna. Vi ber om ursäkt.

Nyckelord:

Copyright © 2005-2008 Björn Andersson,