2007-04-09

2007-04-09: Nine Inch Nails i Stockholm

Igår spelade Nine Inch Nails på Globens Annex här i Stockholm. Det var en mycket bra konsert. Både publiken och Trent Reznor trivdes. Han kallade oss "cool crowd" i ett av sina två mellansnack, som för övrigt bara innehöll informationen att han var medveten om var han var. Det andra presenterade låten "The Beginning of the End" från det kommande albumet "Year Zero". Det var överhuvudtaget en bullshitfri konsert. Bra musik kryddad med lagom mängd omkringhoppande och -kastande av utrustning.
     Man blev ju lite orolig när ett mickstativ redan under andra låten landade farligt nära trumsetet, men med mindre undantag avhöll de sig från att förstöra utrustningen fram till sista låten. Då gjorde de å andra sidan klart att det inte var aktuellt med några extranummer. "Titta, gitarren är sönder och nu tänder vi ljuset och släpper upp roddarna på scen", var budskapet till publiken, som fattade vinken. Det är sympatiskt att spela de låtar man ska utan att tvinga publiken att ropa efter dem i flera minuter.
     En annan sak som jag tänkte på var att tidigare tände folk tändare under de lugna låtarna. Visst var det några som gjorde det nu också, men mest spelades denna roll av mobiltelefonskärmarnas backlight. Det var så klart folk som fotograferade, men det såg ut som den klassiska skogen av vaggande ljus. Jag lade märke till det under "Something I Can Never Have" och det nådde sin kulmen under "Hurt"

Nyckelord:

Copyright © 2005-2008 Björn Andersson,