<<<

Påven är en kyckling!
Legenden


Denna sida är under konstruktion!
-Givetvis, eftersom legenden lever vidare...I begynnelsen     Nutid     Framtiden


Påven - ritad av Johan som under hans storhetstid.

I begynnelsen...

Den eviga sanningen Påven är en kyckling myntades i Klubb NaturaPlatenskolan i Motala någon gång under 1992. Ursprunget för denna blixt av insikt var den kortlivade föreningen Faans Fans som bestod av Björn Andersson och Johan Andersson i N3A vid ovan nämnda skola.

Av alla de smädelser mot kristendomen som föreningen producerade var det en som var speciell. På något sätt kändes den mer sann än de andra; påven var verkligen en kyckling. Detta är anledningen till att detta uttryck har överlevt och blivit ett begrepp trots att föreningen har fallit i glömska.

På vår tid spreds Budskapet över Platenskolan genom diskreta teckningar på lärosalarnas tavlor och bakgrundsbilder i datasalarna. På senare tid har andra medier använts: bokningslistor i tvättstugor, sedlar, websidor, email...

Nutid

På Platenskolan levde tanken vidare vid senaste rapporten (ca 1994 ;), men påvekycklingens utseende hade förändrats mot tydlig symmetri med t.ex. identiska cirklar för huvud och kropp.

Johan har numera flippat ur, vilket framgår av bl.a. flytten till Umeå, bytet av efternamn och hans hemsida. Han har emellertid nyligen hörts av och bidragit med bilden här ovan. Han talade även om planer på en avslöjande studie av påven ätandes kanelbullar under soffan. Intressant.

Det tomrum som Johan lämnat efter sig kan komma att fyllas av Rörelsens förste lärjunge Markus Pedersen, som har utvecklat en egen grafisk stil och bidrar starkt till Budskapets spridning. En prövotid på 64 år innan fullt profetskap beviljas har dock föreslagits, men en mängd av hans alster finns att beskåda här. Dessutom finns en växande skara mindre aktiva supporters.

Denna sida har varit förhållandevis framgångsrik vad det gäller att sprida sanningen. Den har för tillfället ca 80-90 besök i veckan. Den har uppmärksammats av WebTV [originalet har tagits bort] (även om den aldrig syntes i rutan vad jag kunde se). Den brukar också ligga högt upp på sektionens statistiksida (mycket tack vare slumppåven).


Annons ur Motala Tidning 970618. Klicka för version med högre upplösning och i naturlig storlek. (Iallafall i någon väl vald skärminställning...)
Nästa framgång var när Budskapet dök upp i Motala Tidning den 18:e juni 1997. Annonsen kan ses här intill. Tyvärr fick de inte med adressen till sidan - jag skrev den också i deras gästbok - men det viktiga är ju att Budskapet sprids.

Julen 1997 ritade jag ett eget julkort, som man kunde skriva ut och skicka. Veckan innan jul (18-25 december) hade den sidan 538 träffar, vilket får ses som en framgång i sig. Dock tror jag att det mest var folk som letade efter elektroniska julkort som kom dit och blev besvikna. Jag ska försöka hinna skapa elektroniska kort till påsk.
[Jag sparade några veckostatistiksidor till från juldagarna: 20-27 dec, 22-29 dec, 26 dec-2 jan, 29 dec-6 jan]

Påsken 1998 tillverkade jag mycket riktigt elektroniska påskkort, som blev en mycket stor framgång. Det skickades 183 kort under påskveckan och sidan hade över 1100 träffar.

Det finns också en fan-klubb där folk kan formalisera sitt erkännande av Budskapets riktighet. Dessutom hoppas jag att denna klubb ska bidra till att det skapas fler länkar till påvesidan.

Framtiden

Just nu sprids Budskapet - likt allt annat i vårt samhälle - främst via detta medium och så kommer det med största säkerhet att förbli i minst 27 minuter till.

Några exempel på projekt som kan dyka upp på denna sida i framtiden:

Skicka gärna ett mail om du har förslag!


Text: Copyright © Björn Andersson 1997,1998